Новини

30.07.2004

Възобновява се тържественото честване на Деня на българския железничар

През настоящата година се възобновява тържественото честване на Деня на българския железничар, който от средата на миналия век насам се е отбелязвал през първия неделен ден на месец август.

09.07.2004

БДЖ прекратяват процедурата за доставка на 25 дизелови мотриси

БДЖ прекратяват процедурата за доставка на 25 броя нови дизелови мотрисни състава на основание чл.21, ал.1, т.2 от Закона за обществените поръчки, поради това, че всички предложения не отговарят на предварително обявените условия от възложителя.

06.07.2004

БДЖ са финансово стабилни

"Българските държавни железници" са финансово стабилни - това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анелия Крушкова по време на разговорите си с д-р Желязко Христов и със синдикалните структури на КНСБ и КТ "Подкрепа".

25.06.2004

Пресинформация

На 24.06. 2004 г. (четвъртък), в сградата на Български Държавни Железници ЕАД, от 12.30 ч. , се състоя пресконференция по повод новият график за движение на влаковете ( ГДВ), който влиза в сила от 27. 06.2004 г. Участие в нея взеха Христо Иванов, Директор на дирекция "Пътнически превози" на "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД , Димитър Петков, началник-отдел "Маркетинг" на дирекция "Пътнически превози" и Михаил Драгиев, финансов директор на компанията.

16.06.2004

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД поднасят съболезнования по повод трагичната кончина на Йорданка Радева

Ръководството на "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД изпрати съболезнователни телеграми до Д-р Желязко Христов, председател на КНСБ, и до Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) по повод трагичната кончина на г-жа Йорданка Радева, председател на СТСБ.

03.06.2004

Децата и "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД празнуват заедно

На 2-ри юни Изпълнителният директор на "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД, Наско Цанев, връчи с нескрита емоция грамотите и наградите на трите деца – победители в конкурса за детска рисунка под надслов “Аз искам да пътувам" по време на празненство в София Ленд за деца, лишени от родителска грижа, от цялата страна.

03.06.2004

Украинските железници превозват стоки под митнически контрол

С факс № 000401/НМ 21/4-04 от 17.05.2004 год. украинските железници информират, че на основание лицензията, издадена от Държавната митническа служба на Украйна, считано от 26.04.2004 година украинските железници са определени от митницата за превозвач, който може да осъществява превози на стоки, намиращи се под митнически контрол.

28.05.2004

БДЖ и децата без родители правят пътуваща изложба

По повод деня на детето, "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД организират национален конкурс за детска рисунка под надслов “Аз искам да пътувам". В конкурса взеха участие 291 деца на възраст от 7 до 14 години, от 37 дома за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа (ДОВДЛРГ), от цялата страна.

26.05.2004

Ръководството на "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД поздравява своите най-малки пътници с предстоящия им празник, 1-ви юни

Ръководството на "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД поздравява своите най-малки пътници с предстоящия им празник - Световния ден на детето, 1-ви юни – и им желае щастливо детство и безгрижни игри през наближаващата лятна ваканция!

19.05.2004

БДЖ пласира изцяло най-голямата корпоративна облигация в историята на България

БДЖ пласира изцяло най-голямата корпоративна облигация в историята на България. Тя е първата, която се емитира от държавно дружество и е първата със специално обезпечение, съобщи днес вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев по време на пресконференция в Министерството на транспорта и съобщенията.

11.05.2004

“Булмаркет – ДМ" ООД е новият частен жп превозвач на товари

“Булмаркет – ДМ" ООД получи първият лиценз за превоз на товари с железопътен транспорт. Лицензът връчи вицепремиерът Николай Василев на специална церемония в Министерството на транспорта и съобщенията.

05.05.2004

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД участват в осъществяването на демонстрационно пътуване на товарен влак от Турция до Германия на 10-ти май

В съответствие с решенията на Общата резолюция на генералните директори на европейските железници (сред които са и "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД), приета през м. септември 2003г., е организирано пътуване на презентационен товарен блок-влак по маршрута Халкали (Турция) - България - Румъния - Унгария - Австрия - Кьолн (Германия) на 10-ти май 2004г.

15.04.2004

213 гари в страната издават ЖП карта “Възрастен"

Възрастните граждани (жени над 57 –годишна възраст и мъже над 62-годишна възраст) имат право на 30% намаление от цената на билета при пътуване с влак.

14.04.2004

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД се дистанцират от действията на свой служител

Във връзка с публикациите в националните всекидневници, ръководството на "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД заявява, че категорично се дистанцира от действията на Христо Николов Христов, на длъжност ревизор-вагони към Поделение за товарни превози - София, в дома на когото бяха открити амфетамини.

01.04.2004

БДЖ получиха постоянен лиценз за превоз на пътници и товари

Днес “Български държавни железници" ЕАД получиха от Министерството на транспорта и съобщенията безсрочен лиценз за превоз на пътници и товари в железопътна мрежа на страната.

За Холдинг БДЖ

Полезно от БДЖ

Превоз на велосипеди

Превоз на велосипеди

Превозът на велосипеди е разрешен в специализираните вагони за превоз на велосипеди. При превоза на велосипеди,...

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Debug: ??x??