25 нови електрически мотриси са вече в експлоатация

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД вече пуснаха в редовна експлоатация и последните доставени от Сименс нови електрически мотриси "Дезиро" и така общия брой на новите мотриси в движение стана двадесет и пет. Електрическите мотриси "Дезиро" обслужват общо 130 пътнически влака в регионите на София и Пловдив. Инвестицията на "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД в новите мотриси възлиза на над 117 милиона евро.

Както 25-те електрически, така и 25-те дизелови мотриси "Дезиро" (доставени и пуснати в движение през 2005 г.), са проектирани така че да осигуряват удобно пътуване и на трудноподвижните пътници. Интериорният дизайн, информационната система за пътниците и компютърното управление на всички системи отговарят на съвременните европейски стандарти.

Освен комфорт при пътуване, новите електрически мотриси осигуряват и опазване на околната среда чрез своите екологични предимства. Те са оборудвани със специална електродинамична спирачка, която връща захранващата енергия обратно в контактната мрежа. По този начин се реализира значителна икономия на електроенергия. Мотрисите разполагат с вграден електромер, който отчита както изразходваната, така и възстановената електрическа енергия. Санитарният възел, който е вакуумен тип, както и емисиите на шум отговарят на европейските норми за екологосъобразност.

Сто седемдесет и шест локомотивни машинисти са обучени от Центъра за професионално обучение към "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД да управляват електрическите мотриси "Дезиро".
За Холдинг БДЖ

Полезно от БДЖ

Превоз на велосипеди

Превоз на велосипеди

Превозът на велосипеди е разрешен в специализираните вагони за превоз на велосипеди. При превоза на велосипеди,...

Абонаментни карти

Абонаментни карти

Предварителна продажба на абонаментни карти се извършва от 94 железопътни бюра и гари с компютърно билетоиздаване.

Debug: ??x??