25 нови електрически мотриси са вече в експлоатация

"ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД вече пуснаха в редовна експлоатация и последните доставени от Сименс нови електрически мотриси "Дезиро" и така общия брой на новите мотриси в движение стана двадесет и пет. Електрическите мотриси "Дезиро" обслужват общо 130 пътнически влака в регионите на София и Пловдив. Инвестицията на "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД в новите мотриси възлиза на над 117 милиона евро.

Както 25-те електрически, така и 25-те дизелови мотриси "Дезиро" (доставени и пуснати в движение през 2005 г.), са проектирани така че да осигуряват удобно пътуване и на трудноподвижните пътници. Интериорният дизайн, информационната система за пътниците и компютърното управление на всички системи отговарят на съвременните европейски стандарти.

Освен комфорт при пътуване, новите електрически мотриси осигуряват и опазване на околната среда чрез своите екологични предимства. Те са оборудвани със специална електродинамична спирачка, която връща захранващата енергия обратно в контактната мрежа. По този начин се реализира значителна икономия на електроенергия. Мотрисите разполагат с вграден електромер, който отчита както изразходваната, така и възстановената електрическа енергия. Санитарният възел, който е вакуумен тип, както и емисиите на шум отговарят на европейските норми за екологосъобразност.

Сто седемдесет и шест локомотивни машинисти са обучени от Центъра за професионално обучение към "ХОЛДИНГ БДЖ" ЕАД да управляват електрическите мотриси "Дезиро".
За Холдинг БДЖ

Полезно от БДЖ

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

Извършване на дезинфекция, дезинсекция и дератизация на пътнически вагони, мотрисни влакове, закрити и открити площи

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД в качеството на национален превозвач, с цел комфорт при пътуването и превантивен...

Рекламации и възстановяване на суми

Рекламации и възстановяване на суми

Пътник може да се откаже от пътуване не по-късно от 3 часа преди заминаването на влака, за който важи билета, като го...

Debug: ??x??