Възстановява се движението на влаковете по направлението Шумен-Варна

От 7-ми октомври /понеделник/ ще бъде възстановено движението на четири пътнически влака, които пътуват по направлението Шумен-Варна-Шумен и Шумен-Каспичан-Шумен. Промените в движението на тези композиции бяха свързани с необходимостта от осигуряване на достатъчен брой локомотиви за обслужване на влаковете поради съществуващия в момента постоянен недостиг на тягов подвижен състав.

С цел да се освободи достатъчен ресурс за обслужване на основните бързи влакове, които пътуват по дългите дестинации, БДЖ въведе промени в движението на няколко пътнически влака, които се ползват от малко пътници.

На 6-и октомври се възстановява движението на пътническия влак № 20164 от Варна за Шумен, който заминава от гара Варна в 16:45 ч. и пристига в Шумен в 18:53 ч.

Пътническите влакове, които ще пътуват отново от 7-ми октомври, са следните:

  • Пътническият влак № 20163 от Шумен за Варна, който заминава от гара Шумен в 07:07 ч. и пристига в Варна в 09:15 ч.;
  • Крайградският пътнически влак № 20277 от Шумен за Каспичан, който тръгва от гара Шумен в 05:45 ч. и пристига в Каспичан в 06:12 ч.;
  • Крайградският пътнически влак № 20278 от Каспичан за Шумен, който заминава от гара Каспичан в 06:32 ч. и пристига в Шумен в 07:00 ч.

Поради необходимост от осигуряване на локомотиви в северозападния регион на страната, пътническите влакове в участъка Брусарци-Лом-Брусарци ще се обслужват от автобуси в делничните дни през периода от 7-ми до 20-и октомври. В съботните и неделните дни влаковете ще пътуват по редовния си график.

Разписанието на автобусите е качено в електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg), както и е разпространено в гарите и спирките по маршрута на влаковете.

About Holding BDZ

Useful information BDZ

Route passes

Route passes

Route passes are issued for traveling throughout the railway network or on a route chosen by the client. The term of...

Превоз на велосипеди

Transportation of bicycles

The transportation of bicycles is permitted in the specialized coach for transportation of bicycles. The passengers...

Contacts

Facebook

Debug: ??x??