Инж. Никола Василев

Инж. Никола Василев

Изпълнителен директор


Назад

Никола Василев притежава MBA от IEDC-Bled School of Management, Словения. Той е магистър по „Електроника и Автоматика“ от ТУ-София, гр. Пловдив, както и бакалавър по Международни икономически отношения от същия университет.

До присъединяването си към управленския екип на  „Холдинг БДЖ” ЕАД, инж. Никола Василев е председател, а от 2012 г. – изпълнителен член на Съвета на директорите на „Булгартел“ ЕАД, част от групата на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД, както и Управител на „Булгартел Скопие“ ДООЕЛ.

От 2008 г. до 2012 г. е Изпълнителен директор на „Вагоно-ремонтен завод Карлово“ АД, специализирано в ремонт на железопътни вагони и техника, изработка на резервни части и възли за подвижния железопътен състав, както и производството на нови товарни вагони, с дейност на българския и европейския пазар.

За периода до 2008 г., Никола Василев е Управител и ръководител развойна дейност на „Сатурн Инженеринг” ООД, като е носител на награди за Най-иновативно малко и средно предприятие и Иновационна компания на годината. През 2007 г. заема второ място в класацията за Най-добър млад мениджър.

До 2011 г. Василев участва и като експерт в Комисията за иновационна дейност на малки и средни предприятия по 7-ма рамкова програма, към Комисаря по Наука и Иновации на Европейката комисия.

Член e на Надзорния съвет на Македоно-българската стопанска камара.

Debug: ??x??