Днес е професионалният празник на локомотивните машинисти

Днес (21-и септември) е професионалният празник на локомотивните машинисти. От 1992 г. насам Денят на локомотивния машинист в Европа се отбелязва през третата събота на месец септември. Българският локомотивен персонал чества този празник от двaдесет и две години.

Към момента в двете дружества на „Холдинг БДЖ” ЕАД („БДЖ-Пътнически превози” ЕООД и „БДЖ-Товарни превози” ЕООД) работят 1 492 локомотивни машинисти, помощник-машинисти, локомотивни инструктори и депомайстори, по-голяма част от които са възпитаници на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” или на неговия предшественик – Полувисшия железопътен институт, както и на Центъра за професионално обучение към „Холдинг БДЖ” ЕАД.

Българските локомотивни машинисти усъвършенстват своята професионална квалификация чрез участие в различни курсове, организирани от Центъра за професионално обучение (ЦПО) към „Холдинг БДЖ” ЕАД. От началото на годината до момента в ЦПО обучения за придобиване на професионална квалификация и правоспособност за управление на различни серии локомотиви са преминали 310 машинисти и помощник-машинисти.

Всяка година управленските екипи на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД и „БДЖ- Товарни превози” ЕООД награждават машинисти за проявен професионализъм, бдителност и навременни действия по време на изпълнение на своите задължения.

Мениджърският екип на националния железопътен превозвач благодари на всички локомотивни машинисти в системата на БДЖ за високия професионализъм и отговорното изпълнение на служебните задължения и по повод днешния празник им пожелава крепко здраве, лично щастие, безаварийна работа и професионално удовлетворение!

 

Contacts

Facebook

Debug: ??x??