Възстановява се движението на влаковете по направлението Шумен-Варна

От 7-ми октомври /понеделник/ ще бъде възстановено движението на четири пътнически влака, които пътуват по направлението Шумен-Варна-Шумен и Шумен-Каспичан-Шумен. Промените в движението на тези композиции бяха свързани с необходимостта от осигуряване на достатъчен брой локомотиви за обслужване на влаковете поради съществуващия в момента постоянен недостиг на тягов подвижен състав.

С цел да се освободи достатъчен ресурс за обслужване на основните бързи влакове, които пътуват по дългите дестинации, БДЖ въведе промени в движението на няколко пътнически влака, които се ползват от малко пътници.

На 6-и октомври се възстановява движението на пътническия влак № 20164 от Варна за Шумен, който заминава от гара Варна в 16:45 ч. и пристига в Шумен в 18:53 ч.

Пътническите влакове, които ще пътуват отново от 7-ми октомври, са следните:

  • Пътническият влак № 20163 от Шумен за Варна, който заминава от гара Шумен в 07:07 ч. и пристига в Варна в 09:15 ч.;
  • Крайградският пътнически влак № 20277 от Шумен за Каспичан, който тръгва от гара Шумен в 05:45 ч. и пристига в Каспичан в 06:12 ч.;
  • Крайградският пътнически влак № 20278 от Каспичан за Шумен, който заминава от гара Каспичан в 06:32 ч. и пристига в Шумен в 07:00 ч.

Поради необходимост от осигуряване на локомотиви в северозападния регион на страната, пътническите влакове в участъка Брусарци-Лом-Брусарци ще се обслужват от автобуси в делничните дни през периода от 7-ми до 20-и октомври. В съботните и неделните дни влаковете ще пътуват по редовния си график.

Разписанието на автобусите е качено в електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg), както и е разпространено в гарите и спирките по маршрута на влаковете.

Contacts

Facebook

Debug: ??x??