БДЖ ще осигури безплатното пътуване на младежите от стартъп клубовете „Тийноватор”

БДЖ ще осигури безплатното пътуване на група млади хора по повод провеждането на втория стартъп уикенд от програмата „Тийноватор” за насърчаване на предприемачеството и стартъп културата в българските училища. Събитието се организира от фондация „Прознание” и Български център по предприемачество.

Утре (10-и януари) с влак от Варна до София ще пътуват 29 младежи и 8 ментори-изявени предприемачи. По време на пътуването младите хора ще генерират бизнес-идеи, ще сформират екипи и ще подготвят презентациите си за събитието в столицата.

На 11-и януари младежите от Варна ще се включат в стартъп уикенда на програмата „Тийноватор”, в която участват 250 ученици на възраст между 16 и 18 години от училища в София, Варна и Враца. След официалното откриване, младежите ще имат възможност да работят с ментори и да представят своите идеи пред жури от инвеститори.

Националният жп превозвач ще осигури и прибирането на учениците до морската столица, след провеждането на мероприятието.

Припомняме, че през май миналата година, с подкрепата на „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД и Национална компания „Железопътна инфраструктура”, се проведе първото национално състезание от програмата в спортната зала на Централна гара София.

БДЖ традиционно подкрепя инициативи, които стимулират креативното мислене на младите хора и развиването на предприемаческия им потенциал и умения.

 

***

„Тийноватор” се реализира пилотно в България от началото на учебната 2018-2019 г. Целта на програмата е създаването на стартъп клубове в българските училища и насърчаване на предприемачеството в учениците чрез работа по реални проекти, генерирани от тях самите. Ментори-предприемачи с опит в различни сфери помагат на учениците да открият страстта си и да я превърнат в печеливш стартъп проект.

Стартъп клубовете „Тийноватор” се организират по авторската методика на Ustvarjalnik/USchool, Словения. Чрез нея от 2011 г. до днес е изградена мрежа от над 200 училищни клуба, с над 5000 ученици от цял свят. Програмата е и избрана за една от най-обещаващите учебни програми в света от The Unreasonable Institute, САЩ.

За Холдинг БДЖ

Полезно от БДЖ

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Имате нужда от помощ? Нека Ви съдействаме! Тук ще откриете най-често...

Стандарти за поведение на персонала при обслужването на клиенти

Стандарти за поведение на персонала при обслужването на клиенти

Стандартите за Обслужване на клиентите на „БДЖ ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ*...

Debug: ??x??