Баба Марта посрещна с мартеници пътниците в гара Плевен

Баба Марта посрещна с мартеници пътниците в гара Плевен

Баба Марта посрещна с мартеници пристигащите и заминаващите пътници в гара Плевен. Междувременно талантливите деца от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Пордим украсиха с мартеници и платове в червен и бял цвят един от вагоните на бързия влак от Плевен за Варна, както и на сутрешния пътнически влак от Враца за Плевен. Организираното украсяване е в знак на признателност за подкрепата на БДЖ към различните инициативи на децата от училището през последните няколко години.

Отбелязването на традиционния български празник и обичай със закичване на мартеници на гара Плевен беше организиран съвместно от БДЖ, децата от училището в град Пордим и Национално сдружение на сираците в България (НССБ).

Баба Марта и облечените в традиционните за празника цветове деца внесоха допълнително празнично настроение в първомартенския ден за клиентите на националния железопътен превозвач, след като изненадаха приятно пътниците от премиващите влакове и в гарата с ръчно изработени от възпитаниците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” мартеници.

БДЖ традиционно подкрепя инициативи на любители на железопътния транспорт, които допринасят за пътуване към изконните ценности и корени на българщината и са свързани с отбелязването на народни традиции и обичаи, чрез които се дава възможност за приобщаването на българските деца към културните ценности и тяхното съхраняване като разгърнат своя творчески потенциал и възможности.

За Холдинг БДЖ

Полезно от БДЖ

Стандарти за поведение на персонала при обслужването на клиенти

Стандарти за поведение на персонала при обслужването на клиенти

Стандартите за Обслужване на клиентите на „БДЖ ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ*...

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Имате нужда от помощ? Нека Ви съдействаме! Тук ще откриете най-често...

Debug: ??x??