Баба Марта посрещна с мартеници пътниците в гара Плевен

Баба Марта посрещна с мартеници пътниците в гара Плевен

Баба Марта посрещна с мартеници пристигащите и заминаващите пътници в гара Плевен. Междувременно талантливите деца от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Пордим украсиха с мартеници и платове в червен и бял цвят един от вагоните на бързия влак от Плевен за Варна, както и на сутрешния пътнически влак от Враца за Плевен. Организираното украсяване е в знак на признателност за подкрепата на БДЖ към различните инициативи на децата от училището през последните няколко години.

Отбелязването на традиционния български празник и обичай със закичване на мартеници на гара Плевен беше организиран съвместно от БДЖ, децата от училището в град Пордим и Национално сдружение на сираците в България (НССБ).

Баба Марта и облечените в традиционните за празника цветове деца внесоха допълнително празнично настроение в първомартенския ден за клиентите на националния железопътен превозвач, след като изненадаха приятно пътниците от премиващите влакове и в гарата с ръчно изработени от възпитаниците на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” мартеници.

БДЖ традиционно подкрепя инициативи на любители на железопътния транспорт, които допринасят за пътуване към изконните ценности и корени на българщината и са свързани с отбелязването на народни традиции и обичаи, чрез които се дава възможност за приобщаването на българските деца към културните ценности и тяхното съхраняване като разгърнат своя творчески потенциал и възможности.

Debug: ??x??