БДЖ обявява конкурс за пътепис на тема „Разходка с влак”

Разходката сред природата през почивните дни винаги е приятна, а някои любопитни туристически дестинации са лесно достъпни с влак за всеки решил да грабне раницата и да избяга за кратко от шумотевицата на големия град. БДЖ се стреми да привлече именно тези хора в своята кампания за популяризиране на еднодневните разходки сред природните забележителности на България, като обявява конкурс за пътепис на тема „Разходка с влак”.

Най-добрите авторски пътеписи, които са способни да впечатлят читателите дотолкова, че да нямат търпение да се втурнат в описания от автора маршрут, ще бъдат публикувани в специална рубрика на официалната страница на БДЖ, както и във фейсбук.

Отличените участници ще получат по два билета за предстоящо организирано от БДЖ атракционно пътуване с парен локомотив или два билета за пътуване с влак на територията на страната по произволно избран маршрут до края на 2020 г.

За участниците в конкурса е необходимо да спазят следните условия:

  • Текстът да бъде авторски и написан от придобити лични впечатления.
  • Текстът да бъде придружен с авторски снимков материал от пътуването с влака и посетените обекти.
  • В пътеписа е желателно да бъдат посочени конкретните влакове, с които авторът е пътувал като маршрут от/до и часове на тръгване и пристигане.
  • Текстът да бъде свързан с разходка в рамките на един или два дни.
  • Текстът да бъде с дължина между 2 и 5 страници.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат своите пътеписи на официалната електронна поща на БДЖ (bdz@bdz.bg) до 01.03.2020 г. 

Изпратените пътеписи в момента се разглеждат, като предстои най-добрите от тях да бъдат поетапно публикувани в специално създадена рубрика на настоящия сайт.

БДЖ благодари на всички участници за проявения интерес към конкурса, резултати от който ще бъдат публикувани след 16 март 2020 г.

За Холдинг БДЖ

Полезно от БДЖ

Защита на лични данни

Защита на лични данни

"БДЖ - ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ" ЕООД ГАРАНТИРА, ЧЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ СА...

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Имате нужда от помощ? Нека Ви съдействаме! Тук ще откриете най-често...

Debug: ??x??