БДЖ организира специално пътуване с парен локомотив до Банкя за деца в неравностойно положение

БДЖ организира специално пътуване с парен локомотив до Банкя за деца в неравностойно положение

Днес, 1-и юни, „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД организира специално пътуване с парен локомотив до гр. Банкя за деца в неравностойно положение. Инициативата е по случай Международния ден на детето – 1-и юни. Събитието се осъществи със съдействието на Дирекция „Социални дейности” към Столична община и Столична община - район „Банкя”.

В специалния влак пътуваха деца заедно с техните придружители от Центрове за настаняване от семеен тип „Любен Каравелов”, „Сава Филаретов”, „Екзарх Йосиф”, „Христо Ботев, „Георги Бенковски”, „Георги Раковски”, „Патриарх Евтимий”, „Райна Княгиня” и „Баба Тонка Обретенова”.

Представители на ръководството на националния железопътен превозвач посрещнаха малчуганите на първи перон на Централна гара София и ги поздравиха по повод празника. Директор „Маркетинг и продажби”, Милена Ценова заяви, че това е една добра традиция, изградена от години, както и че БДЖ организира за шеста поредна година подобни инициативи за деца в неравностойно положение.

По време на пътуването си към Банкя малките пътници се радваха на теглещият влака парен локомотив. След като пристигнаха там за тях беше изнесена весела програма от малчуганите от местната детска градина, а след нея всички се забавляваха, играха и танцуваха с аниматори.

Детският празник, организиран от „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, завърши с обяд и подаръци по време на пътуването към София.

 

 

 

 

Debug: ??x??