БДЖ подарява на деца в неравностойно положение разходка с парен локомотив до Банкя

БДЖ подарява на деца в неравностойно положение  разходка с парен локомотив до Банкя

За поредна година БДЖ ще подари на деца в неравностойно положение незабравимо пътуване с парен локомотив. Инициативата е по случай Международния ден на детето –

1-ви юни. Тазгодишното ретро приключение отново ще бъде до Банкя, където от местната община ще се погрижат за приятния престой на малчуганите в градчето. Събитието ще се осъществи със съдействието на Регионално управление по образованието-Враца и доброволческата организация „Да дарим усмивка”.

В специалния влак ще пътуват деца заедно с техните придружители от Дневен център за деца и младежи с увреждания „Сава Филаретов” и Комплекс за социални услуги за деца с увреждания, град Роман.

На 1-и юни детският влак, теглен от парен локомотив, ще посрещне своите гости на първи перон на Централна гара София в 09:30 ч. Влакът ще потегли в 09:45 ч. и ще се движи по маршрут София-Банкя-София.

Атракционният влак ще пристигне в гара Банкя в 10:15 ч. По време на престоя на ретро композицията за децата ще бъде изнесена специална програма, която включва много забавления и игри с аниматори. На връщане влакът ще потегли от Банкя в 12:00 ч. и ще пристигне на Централна гара София в 12:30 ч.

Детският празник, организиран от „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД, ще завърши с обяд, подаръци и изненади по време на пътуването на влака към София.

БДЖ традиционно организира и подкрепя инициативи за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.

 

 

За Холдинг БДЖ

Полезно от БДЖ

Препоръки за безопасно поведение

Препоръки за безопасно поведение

Практически препоръки към пътниците при пристигане на гарата и...

Видове документи за пътуване

Видове документи за пътуване

Вижте информация за предлаганите от БДЖ еднопосочни билети, билети за...

Debug: ??x??