БДЖ подарява на деца в неравностойно положение разходка с парен локомотив до Банкя

БДЖ подарява на деца в неравностойно положение  разходка с парен локомотив до Банкя

За поредна година БДЖ ще подари на деца в неравностойно положение незабравимо пътуване с парен локомотив. Инициативата е по случай Международния ден на детето –

1-ви юни. Тазгодишното ретро приключение отново ще бъде до Банкя, където от местната община ще се погрижат за приятния престой на малчуганите в градчето. Събитието ще се осъществи със съдействието на Регионално управление по образованието-Враца и доброволческата организация „Да дарим усмивка”.

В специалния влак ще пътуват деца заедно с техните придружители от Дневен център за деца и младежи с увреждания „Сава Филаретов” и Комплекс за социални услуги за деца с увреждания, град Роман.

На 1-и юни детският влак, теглен от парен локомотив, ще посрещне своите гости на първи перон на Централна гара София в 09:30 ч. Влакът ще потегли в 09:45 ч. и ще се движи по маршрут София-Банкя-София.

Атракционният влак ще пристигне в гара Банкя в 10:15 ч. По време на престоя на ретро композицията за децата ще бъде изнесена специална програма, която включва много забавления и игри с аниматори. На връщане влакът ще потегли от Банкя в 12:00 ч. и ще пристигне на Централна гара София в 12:30 ч.

Детският празник, организиран от „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД, ще завърши с обяд, подаръци и изненади по време на пътуването на влака към София.

БДЖ традиционно организира и подкрепя инициативи за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.

 

 

За Холдинг БДЖ

Полезно от БДЖ

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Имате нужда от помощ? Нека Ви съдействаме! Тук ще откриете най-често...

Видове документи за пътуване

Видове документи за пътуване

Вижте информация за предлаганите от БДЖ еднопосочни билети, билети за...

Debug: ??x??