Бързият влак от Варна за София престоя 63 минути в гара Своге

Бързият влак от Варна за София престоя 63 минути в гара Своге

От 17:21 ч. бързият влак № 2612 от Варна за София престоя в гара Своге поради възпламеняване в санитарното помещение на третия вагон. Във влака пътуват около 150 човека, които своевременно са изведени от влаковата композиция със съдействието на превозния персонал.

Възникналото запалване е локализирано единствено в санитарното помещение на третия вагон и не е имало опасност за пътниците и персонала във влака.

Превозният персонал веднага е предприел необходимите действия за потушаване на запалването, като са използвани три пожарогасителя. Третият и четвъртият вагон са отделени от композицията и в момента екипи на Главна дирекция ”Пожарна безопасност и защита на населението” извършват оглед за установяване на причините за създадената ситуация.

На този етап не се изключва версията възпламеняването да е причинено от незагасена цигара след нарушаване на забраната за пушене във влака.

При извършения първоначален оглед е видимо, че запалването в санитарното помещение е на място, където няма електрическа инсталация.

Създадена е организация за превоз на пътниците и в 18:25 ч. влакът е продължил пътуването си до София.

За Холдинг БДЖ

Полезно от БДЖ

Препоръки за безопасно поведение

Препоръки за безопасно поведение

Практически препоръки към пътниците при пристигане на гарата и...

Защита на лични данни

Защита на лични данни

"БДЖ - ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ" ЕООД ГАРАНТИРА, ЧЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ СА...

Debug: ??x??