Управленският екип на БДЖ представи основните приоритети в работата си пред Комисията по транспорт, информационните технологии и съобщенията

Управленският екип на БДЖ представи основните приоритети в работата си пред Комисията по транспорт, информационните технологии и съобщенията

На проведеното днес (20-и март) заседание на Комисията по транспорт, информационните технологии и съобщенията управленския екип на БДЖ представи основните приоритети в своята работа.

Председателят на съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД Григори Григоров отбеляза, че са предвидени около 100 млн. лв. за подвижен състав като капиталов трансфер. Чрез тези средства ще има възможност да бъде рестартиран проектът „Закупуване на нов подвижен състав за нуждите на БДЖ”.

Изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД инж. Никола Василев постави подобряването на условията за пътуване на първо място. Това се постига чрез извършване на ремонти на подвижен състав, за което е предвидена инвестиция в размер на над 64 млн. лв. Друг приоритет е подобряването на условията на труд за служителите в дружествата, както и внедряване на бонусна система за заплащане в „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД.

Инж. Василев добави, че се планира обновяване на системата за резервация. Идеята е тя да бъде максимално удобна за пътниците и след като си резервират билети, да могат да си направят справка на сайта.

Изпълнителният директор подчерта, че освен онлайн ще се подобри и офлайн информационното обслужване. За целта е предвиден проект за обучение на персонала, който има директен контакт с пътниците. Освен това за улеснение на пътуващите предстои да бъдат поставени подновени маршрутни карти по места, които илюстрират вида на влаковите маршрути, разписанията и гарите.

 

 

 

Debug: ??x??