„Холдинг Български държавни железници” ЕАД открива търг с тайно наддаване за продажба в 1 (един) лот на 35 броя товарни вагони, собственост на „Холдинг БДЖ” ЕАД в състоянието, в което са, намиращи се на територията на Република Сръбска, Босна и Херцеговина

 

О Б Я В Л Е Н И Е

 

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД

открива търг с тайно наддаване за продажба

в 1 (един) лот на 35 броя товарни вагони, собственост на „Холдинг БДЖ” ЕАД в състоянието, в което са,  намиращи се на територията на Република Сръбска, Босна и Херцеговина, описани по номера и местонахождение в Приложение №1 към тръжната документация.

 

1. Описание на обекта: продажба в 1 (един) лот на 35 броя товарни вагони, собственост на „Холдинг БДЖ” ЕАД в състоянието, в което са, намиращи се на територията на Република Сръбска, Босна и Херцеговина, описани по номера и местонахождение в Приложение №1 към тръжната документация.

2. Начална тръжна ценаи стъпката за наддаване:

  • Начална тръжна цена – 167 800,00 /сто шестдесет и седем хиляди и осемстотин/ лева.
  • Стъпка на наддаване –  16 780,00 /шестнадесет хиляди седемстотин и осемдесет/ лева.

Началната тръжна цена е франко местонахождението на всеки товарен вагон.

3. Вид на търга: Търг с тайно наддаване по реда на Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала. Заседанието по провеждането на търга с тайно наддаване е открито за всички кандидати, подали заявление и допуснати до участие в търга от комисията, назначена за провеждането му.

4. Начин на плащане:

4.1. Депозит за участие в търга в размер на 50% от началната тръжна цена на 35-те броя товарни вагони, се внася в лева по сметка на „Холдинг БДЖ” ЕАД, посочена в тръжната документация, съгласно условията на проекто-договора към тръжната документация.

4.2. Всички дължими плащания по сключения договор са описани в проекта на договора към настоящата Тръжна документация.

5. Дата, място и час за провеждане на търга: Търгът ще проведе на 11.08.2016 г. от 10:00 ч. в сградата на “Холдинг БДЖ” ЕАД в град София, ул. “Иван Вазов” № 3. Регистрацията на участниците ще се извърши от тръжната комисия в обявения ден и час за откриване на търга.

6. Ред за получаване на тръжна документация: Тръжни документи ще се продават всеки работен ден в срок до 08.08.2016 г. /включително/ в град София, ул. “Иван Вазов” № 3, етаж 1 – Деловодство, срещу невъзвръщаеми 200 (двеста) лева, без ДДС, заплатени в касата на “Холдинг БДЖ” ЕАД.

7. Депозит за участие в търга: Депозит в размер на 50% от началната тръжна цена за 35-те броя товарни вагони, следва да се внесе от кандидата по посочената в тръжните документи банкова сметка в срок до 09.08.2016 г. /включително/.

След приключване на търга, депозитът на спечелилия търга участник автоматично ще се трансформира в част от достигната на търга цена.

“Холдинг БДЖ” ЕАД не дължи лихви по внесените депозити.

8. Условия за оглед на обектите: Оглед на активите по тяхното местонахождение може да се извършва всеки работен ден от 08:30 ч. до 16:00 ч. в срок до 09.08.2016 г. /включително/, срещу представяне на документ за закупени тръжни документи, при спазване на изискванията за безопасност.

9. Краен срок за приемане на заявленията за  участие: Заявленията за участие ще се приемат до 16:00 ч. на 10.08.2016 г. в деловодството на “Холдинг БДЖ” ЕАД, град София, ул. “Иван Вазов” № 3, етаж 1.

10. Ден, място и час на повторно провеждане на търга: Повторен търг, съгласно клаузите на Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала, ще се проведе на 18.08.2016 г. от 10:00 ч., в сградата на “Холдинг БДЖ” ЕАД, гр. София, ул. „Иван Вазов” № 3, при същите условия, като:

· Тръжна документация ще се продава и получава при условията на т. 6 от настоящото обявление, всеки работен ден в срок до 15.08.2016 г. /включително/; 

· Депозитът за участие в повторния търг в размер на 50% от началната тръжна цена за 35-те броя товарни вагони, следва да се внесе от кандидата при условията на т. 7 от настоящото обявление до 16.08.2016 г. /включително/;

· оглед на активите може да се извършва при условията на т. 8 от настоящото обявление, всеки работен ден от 08:30 ч. до 16:00 ч. на 16.08.2016 г. /включително/.

· заявленията за участие ще се приемат до 16:00 ч. на 17.08.2016 г. в деловодството на “Холдинг БДЖ” ЕАД, град София, ул. “Иван Вазов” № 3, етаж 1.

11. Изисквания към кандидатите:

- Не се допускат до участие в търга еднолични търговци и юридически лица, намиращи се в производство за обявяване в несъстоятелност и/или ликвидация.

- Не се допускат до участие в търга юридически лица /еднолични търговци/ и физически лица, които имат задължения към “Холдинг БДЖ” ЕАД и/или свързаните с него юридически лица – „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД и/или „БДЖ – Товарни превози” ЕООД, към датата на подаване на документите за участие. /Под „задължения” се разбират такива с настъпил падеж./

- За участие в търга ще се допускат кандидати, закупили тръжна документация, внесли в указаните размери и срокове депозити и подали заявление за участие, съгласно условията, описани в Тръжните документи.

Допълнителна информация относно провеждането на горепосочения търг, можете да получите на  телeфон/факс: 02/8 907 304.

Профил на купувача

Полезно от БДЖ

Видове документи за пътуване

Видове документи за пътуване

Вижте информация за предлаганите от БДЖ еднопосочни билети, билети за...

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Имате нужда от помощ? Нека Ви съдействаме! Тук ще откриете най-често...

Debug: ??x??